Автор: Константин Кисин Следвайте Гласове в ТелеграмИзпепеляващият поглед на Константин Кисин за

...
Автор: Константин Кисин Следвайте Гласове в ТелеграмИзпепеляващият поглед на Константин Кисин за
Коментари Харесай

Кисин: Будната култура се интересува от чувствата си, а не от истината. Бедните хора са по-важни от климатичните промени и полярните мечки

Автор: Константин Кисин Следвайте " Гласове " в Телеграм

Изпепеляващият взор на Константин Кисин за това как „ будната просвета “ (woke) и климатичният активизъм „ стигат прекомерно надалеч “ и „ промитите мозъци “ на младите се преврнаха във вируси.

" Искам да приказвам на тези от вас, които са „ будни “ и които са отворени за рационални причини – одобрявам, че сте лимитирано малцинство, тъй като един от правилата на " будността ", несъмнено, е че вашите усеща имат по-голямо значение от истината. Но аз имам вяра във вас ", обърна към студенти и младежи в Oxford Union Society руско-британски комедиант Константин Кисин.

И продължи: " Бъдещето на климата ще бъде решено в Азия и в Латинска Америка. От небогати хора, на които не им дреме за спасяването на планетата. "

Видеото на речта, оповестено в Twitter и Youtube на 13 януари, е гледано над 20 милиона пъти.

" Гласове " разгласява и превод на речта на Кисин: 

Преди всичко, господин президент, бих желал да Ви благодаря за този обзор на американските избори 2024, на който станахме очевидци доскоро и в случай че не сте уверен да гласувате за предлагането след речта на Джеймс довечера, не знам какво ще може да Ви убеди.

Вие не бихте могли да знаете, само че аз трябваше да съм първият не-студентски представител, а в този момент съм четвърти, което значи, че би трябвало да благодаря на всички предходни представители за това, че споделиха най-важните неща вместо мен. Смятам, че основната причина, че аз поддържам придвижването, е че съм доста изтощен да приказвам за международната просвета, която отиде прекомерно надалеч спрямо всичко останало. И благодаря на предходните представители, че споделиха всичко преди мен, тъй като това значи, че не би трябвало да дублирам изказванието, че не, не, свободното слово не е някакво дясно формулиране на неща – то е основата на Западната цивилизация, върху която тази цивилизация е издигната, както и просветляващите полезности, които доведоха до нея.

Не би трябвало да върша изказвания, които са направени от надалеч по-добри хора в предишното, че единственият метод да се оправим с казуса за расизма, е да третираме хората по качествата на характера им и нищо друго, а фактът, че международната просвета се пробва да отхвърли това, е нова форма на расизъм, на която всички ние би трябвало да се противопоставим. Означава също, че аз няма да употребявам тази опция, с цел да ви кажа „ Казах ви “. Аз съм човек, който прекара последните пет години, предупреждавайки хората на Запад, че в случай че продължим да ерозираме културата си, в случай че продължим да подкопаваме доверието си в западните полезности, тогава нашите врагове – врагове като Владимир Путин, който желае да капитализира от това, ще се възползват – няма да върша нито едно от тези изказвания довечера. Въобще. Вместо това, няма да приказвам на тези от вас, които към този момент са се съгласили с мен, каквито, въобразявам си, са множеството от вас. Няма да приказвам на вас, тъй като допускам, че след всичко, което чухте довечера, вие ще гласувате за предлагането. Ще ви призная – одобрявам гласовете ви за даденост. Тази вечер аз съм лейбъристката партия, а вие сте “Червената стена “.

Искам да приказвам на тези от вас, които в действителност са будни и които са отворени за рационални причини – одобрявам, че сте лимитирано малцинство, тъй като един от правилата на " будността ", несъмнено, е че вашите усеща имат по-голямо значение от истината. Но аз имам вяра във вас. Вярвам, че тук има такива от вас, които в действителност са будни и които са отворени за рационални причини, по тази причина дано предложа един подобен.

Казва ни се, че вашето потомство повече от всяко друго се тревожи от един съответен проблем и този проблем е климатичната смяна. Казва ни се, че доста от вас страдат от климатично безпокойствие. Вие желаете да спасите планетата и довечера, единствено за една вечер, аз ще се причисля към вас. Ще се причисля към вашето обожаване на света Грета на климатичната смяна. Нека всички приемем тук и незабавно, че ние претърпяваме климатично злополучие и запасите ни от полярни мечки са на привършване. Присъединявам се към вас в това отношение, в действителност. Но какво ще вършим с този голям проблем, пред който е изправено човечеството? Какво можем ние в Британия да създадем? Можем да създадем единствено едно нещо, и знаете ли за какво? Тази страна е виновна за 2 % от световните въглеродни излъчвания, което значи, че в случай че Британия потъне в морето незабавно, това няма да промени безусловно нищо по въпроса за климатичните промени. Знаете ли за какво? Защото бъдещето на климата ще бъде решено в Азия и в Латинска Америка. От небогати хора, на които не им дреме за спасяването на планетата.

- Един въпрос?

- Не, благодаря. Ще бъде решено от бедните хора в Азия и Латинска Америка, които не се интересуват от спасяването на планетата, и знаете ли за какво? Защото са небогати! Защото са небогати. Аз пристигам от Русия, която не е бедна страна, тя е страна със междинен приход. Двайсет % от семействата в Русия нямат вътрешна тоалетна. Те имат външна тоалетна. И нямам поради тези хубави портативни тоалетни, които ние имаме тук, нямам поради даже портативните тоалетни от Гластънбъри. Имам поради дървени колибки с дупка в земята. Тези дупки събират ферментиралите мемоари от последните 10 000 визити. Колко от вас ще се приберат довечера вкъщи и ще кажат, „ Хайде да изнесем тоалетната на открито “ и ще повдигнат сибирски нужник в задния си двор? И в случай че вие не го вършиме, за какво би трябвало те да го вършат?! 120 милиона души в Китай нямат задоволително храна. Нямам поради, че не получават десерт, имам поради, че страдат от недохранване. Това значи, че имунната им система е срината, тъй като нямат задоволително храна. Няма да ги накарате да си останат небогати. Представете си Си Дзинпин, китайският водач –  когато сте били на 10 години е имало гражданска война, културна гражданска война във вашата страна, пристигнали са хора и са вкарали татко ви в пандиза. Майка ви е трябвало да го предаде; сестра ви се е самоубила; а вие, към този момент без закрилата на до скоро могъшия ви татко, сте изпратени в село, където живеете в пещера. И ето ви още веднъж, десетилетия по-късно, прокопали сте с нокти пътя си до кървавия и хлъзгав връх на китайската политика, с цел да станете безспорния висш водач на същата комунистическа партия, която унищожи фамилията ви. И вие знаете, че главното, което би трябвало да вършиме, с цел да оцелеете и да останете на власт, е да доставите единственото нещо, което народът на Китай желае – разцвет. Икономически напредък. Къде, мислите, се класира климатичната смяна, в листата с цели на Си Дзинпин? Всяко трето дете, което живее в последна беднотия, живее в Индия. Искам да кажа – те гладуват и умират от лечими заболявания.

Преди към 15 месеца жена ми забременя. Не аз, тъй като сме от остарялата школа. (Смях) В продължение на девет месеца ние говорихме по какъв начин ще наподобява нашето момче. Какво ще може да прави, когато порасне. Гледахме скенери на бебета, видеа в Ютюб по какъв начин наподобява фетусът на деветия месец, на дванайстия месец, на двайстия месец (смях). Най-накрая той се роди и той е подобен сладостен дребен извор на наслада, той е по-сладък от 80% от бебетата кученца. Ако ми казвате, че имам избор – или синът ми да бъде съществено заплашен от апетит и да почине от лечима болест през идната година, или мога да натисна копче и той ще живее, ще тръгне на учебно заведение, ще докара първата си другарка вкъщи, ще отиде в университет, ще приключи, ще стане безсънен глупак, а по-късно ще почне работа, ще се ожени, ще има деца и ще стане мъж. Но всичко, което аз би трябвало да направя, е да натисна това копче и всеки ден от живота на сина ми един великански облак от СО2 ще бъде изпускан в атмосферата. Вие сте доста млади и множеството от вас не са родители, само че дано ви кажа нещо – няма родител в света, който не би натискал този бутон, до момента в който не му потече кръв от ръката. Вие няма да накарате тези хора да останат небогати. Няма даже да ги накарате да не желаят да станат по-богати. Затова, споделям ви, дами и господа, има единствено едно нещо, което ние в тази страна можем да създадем, с цел да спрем климатичната смяна и то е да създадем научни и софтуерни пробиви, които ще основат чиста сила, която е освен чиста, само че също и евтина.

- Eдин въпрос...

- Не благодаря, желая всички да се приберем в точния момент довечера. Което няма да стане.

А единственото нещо, което " будността " може да предложи в подмяна, е да промива мозъците на блестящи младежи като вас, с цел да вярвате, че сте жертви, да вярвате, че нямате права, да вярвате, че това, което би трябвало да извършите, с цел да стане светът по-добър, е да се оплаквате. Да протестирате. Да изливате чорба върху картини. И ние, от тази страна на Камарата, не сме от тази страна тъй като не желаеме да създадем света по-добър. Ние седим от тази страна на Камарата, тъй като знаем, че методът да създадем света по-добър, е да работим. Да сътворяваме. Да градим. А казусът с " будната " просвета е, че тя дресира прекалено много млади мозъци като вашите да не помнят това. Благодаря ви доста.

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР